Dierenvreugd
 
 Klik hier voor meer informatie waarom de dorpsraad het bestuur van de kinderboerderij heeft overgenomen en wie in de bestuurscommissie zitten.

  
Afbeelding invoegen
 
Een verdrietig bericht van ons allemaal van de kinderboerderij
 
Vandaag, 23 maart, hebben wij, na een langdurig afnemende gezondheid en welzijn van het beestje, met pijn in ons hart, afscheid moeten nemen van ons lieve ezel Lotte.
Wat hebben wij en veel van onze bezoekers van haar genoten...
Een bekend geluid in Nieuw-Vennep klinkt niet meer, het zal een groot gemis zijn.
Dank je wel voor de mooie herinneringen, je fijne knuffels en je grappige eigenwijze buien, een ezel om in te lijsten!
Een mooie reis naar een plek waar je geen ongemak meer zult hebben.....

Liefde voor dieren betekent soms ook loslaten...
 
 
 
18 april 2022

 

 Dierenvreugd zoekt vrijwilligers en teamleden

We hopen dit jaar eindelijk weer de bekende activiteiten te organiseren:
  • Zaterdag 16 april: Paasfeest met leuke spelletjes,
  • Zondag 15 mei: Lentefeest met schapenscheren,
  • Zaterdag 29 oktober: Halloween, een griezelig feest,
  • Zondag 18 december: De Kerstmarkt, de gezelligste braderie van Nieuw-Vennep. 
Maar . . . . . . . . . . we zitten enorm krap in onze bezetting !
Zowel het activiteitenteam dat de voorbereiding doet, als vrijwilligers die ons helpen op de dag van de activiteit. Dus we zijn DRINGEND op zoek naar mensen die ons willen helpen. Wat houdt dit in? Als lid van het activiteitenteam komen we voor elke activiteit regelmatig bij elkaar. Voor Paasfeest en Lentefeest is dat een paar keer, voor Halloween en de Kerstmarkt zal het wat vaker zijn. 
 
Vind je meedoen aan ons activiteitenteam iets te veel? 
Ook op de dag van een activiteit hebben we altijd veel vrijwilligers nodig. Het zou dus fantastisch zijn als je dan af en toe zou willen helpen. We hopen dat mensen zich aanmelden, want zonder jullie hulp gaat het moeilijk worden om activiteiten te organiseren. En dat zou echt heel erg sneu zijn voor alle kinderen die hier altijd veel plezier aan beleven.

Wil je komen helpen? Stuur dan een mail naar activiteitendierenvreugd@gmail.com met vermelding van je naam en telefoonnummer en we nemen snel contact met je op.
Alvast bedankt. 
De activiteitencommissie.  Cor, Danielle, Sandra, Rachelle en Eric
update 18 april 2022
  Afbeelding invoegen

 Terugblik op 2021
 
Afbeelding invoegen
 
Terugkijkend op het afgelopen jaar kunnen we zeggen dat we ondanks corona een goed jaar hebben gehad. Maar ook een jaar van onzekerheden, onduidelijkheid en beperkingen. Dit alles als gevolg van corona en de vogelgriep. Gelukkig is bij ons iedereen gezond het jaar door gekomen en dat is natuurlijk toch het allerbelangrijkste. We hopen dat een ieder die deze nieuwsbrief leest en ons een warm hart toedraagt ​​​​​​​​​​​​​​​​het ook goed vergaat.

 
Wij, en al onze trouwe medewerkers, wensen u een mooie laatste periode van 2021 en een gelukkig en gezond 2022 toe.
Dank voor uw trouwe ondersteuning en hopelijk zien we elkaar volgend jaar op de kinderboerderij.

4 december 2021
  

 
Dierenvreugd ontvangt 2003 euro van Rabo Clubsupport

 Dankzij 143 stemmen bij de Rabo Clubsupport actie heeft de kinderboerderij Dierenvreugd 2003 euro mogen ontvangen om het konijnenverblijf (Konijnorama) op te knappen.
 
Hartelijk dank voor uw stem.
 
 


18 november 2021

  Afbeelding invoegen

 Donatie van Ploeg Kozijnen aan de kinderboerderij
 

 
En dan ligt er rond de kerstdagen opeens een brief in de bus van Ploeg kozijnen met daarin een vermelding dat we in het nieuwe jaar uitgenodigd zijn om een cheque van € 650 in ontvangst te nemen.  In plaats van de geijkte kerstgeschenken aan relaties hebben zij voor dit jaar besloten dit gereserveerde bedrag te verdelen over een aantal goede doelen.  De doelen mochten worden aangedragen door medewerkers.  Edwin Broos, medewerker van Ploeg kozijnen was vrijwilliger en heeft veel betekend bij de opbouw van de kinderboerderij, heeft ons aangedragen als goed doel.  Wat een kerstgedachte van dit bedrijf. Zij hebben ons in het verleden al eerder gesponsord met het welkomstbord en nu deze verrassing. 
 
Fantastisch! 
 
Duim omhoog voor Ploeg kozijnen!
 
 
 
 
 
4 februari 2020
 

Hulp van het Herbert Vissers College

Weer iets om blij van te worden.
Dinsdag 17 december kwam Sjoerd Geerlings van het HVC, samen met leerlingen Tess en Indy, naar kinderboerderij Dierenvreugd om een door hen op school gemaakte deksel voor de zandbak te brengen.  Zo houden we het zand lekker droog en schoon.
Super bedankt meiden, we zijn er erg blij mee!
 
 
 
 
 
 
 
 4 februari 2020 
       

 

  Zondag 15 december was het zover, de jaarlijkse kerstmarkt. Ook dit jaar waren er weer veel bezoekers die konden genieten van allerlei dingen. Natuurlijk een markt met kramen waar van alles te koop of te bewonderen was. En als je dan over de markt loopt kon je zomaar tegen een kerstman en kerstvrouw aanlopen. Voor de kinderen was er marshmallows roosteren en bij een lekker warm vuurtje of binnen een prachtig kerststukje maken. Natuurlijk was er ook gezorgd voor de inwendige mens. 

Er was van alles te eten en te drinken: van koffie tot glühwein en warme chocomel en van oliebollen tot een barbecue.  Op de kinderboerderij werken veel cliënten van Stichting Ons Tweede Thuis. Zij speelden een rol in de levende kerststal met daarbij enkele dieren van de kinderboerderij.  Bij de kerststal was een verhalenverteller die het kerstverhaal voorlas. Er was er een loterij met bijna 300 honderd prijzen. Doel van de loterij was geld inzamelen om een nieuw speeltoestel te kunnen kopen. Veel mensen kochten lootjes en dankzij deze bijdragen en spontane giften van bezoekers hebben we al een mooi bedrag bij elkaar. We hopen, met hulp van sponsoren, dat een nieuw toestel dit jaar geplaatst kan worden. Kortom, de kerstmarkt was een groot succes!  Wilt u weten wat er allemaal gebeurt op de kinderboerderij ?
 
Ga dan naar www.facebook.com/Kinderboerderij.Dierenvreugd en blijf ons volgen.
 
27 januari 2019

 Halloween op kinderboerderij Dierenvreugd 

Op zaterdag 26 oktober was kinderboerderij Dierenvreugd omgetoverd tot een enge omgeving om samen met toneelvereniging De Korenbloem Halloween te vieren.
  Er hingen spoken, je hoorde enge geluiden en er waren heel enge figuranten die je de stuipen op het lijf bezorgen. En het werd een groot succes met meer dan 400 bezoekers waaronder 200 kinderen! Vanaf 18.30 uur ging het hek open en kon je in de safe zone (op de kinderboerderij) van alles doen 
zoals knutselen, in enge voelbakken voelen, vleermuis happen, marshmallows bakken boven een vuurtje of een foto laten maken bij de fotograaf. De cavia’s in de Beestenboel moesten even ruimte maken voor groepen van bezoekers die daar een super eng verhaal te horen kregen. Na het verhaal kon men kiezen: blijven in de safe zone of durf je met de groep naar de scare zone? 

       
De scare zone was in het wandelpark achter de kinderboerderij. Langs een met lichtjes gemarkeerde route liep je door het enge bos en kwam je allemaal enge figuranten tegen. Aan het eind liep je door het laboratorium met de gekke professor, een absoluut hoogtepunt van de route. Dit met daarbij nog enge spoken, mistige wolken en donkere wandelpaden maakten het voor sommige kinderen zelfs een beetje te eng. Maar iedereen vond het een geweldige ervaring. Ouders en kinderen waren erg enthousiast en de organisatie heeft alleen maar positieve reacties gehad. Dus dat gaan we volgend jaar zeker weer doen!
 
7 november 2019

Pasen op Dierenvreugd
 
Afgelopen zaterdag organiseerde het activiteitenteam van kinderboerderij Dierenvreugd een paasfeest voor kinderen t/m 10 jaar.  Met een opkomst van 183 kinderen en hun (groot)ouders, familie en vrienden was het een gezellige drukte op de kinderboerderij.Er was een speurtocht voor kinderen t/m 5 jaar op het eigen terrein en voor de oudere kinderen in het wandelpark. Ze moesten op zoek naar dierenplaatjes en letters, vragen beantwoorden en puzzels oplossen. Het zorgde voor verhitte en vrolijke gezichten.  In de kantine werd in een potje met aarde en houtsnippers een narcis versierd. Verder kon er geknuffeld worden met konijnen en liepen er paashazen rond met voor iedereen chocolade eieren.  En natuurlijk waren er de pasgeboren lammetjes, geitjes en kuikentjes die de harten van velen deed smelten.     De organisatie kijkt terug op een prachtige dag en bedankt alle vrijwilligers en de sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt : Somkido Planten en Bloemen, Praxis, De Houtsnip, Rabobank en de Gemeente Haarlemmermeer.  Zonder hun hulp was dit niet mogelijk geweest.  
 
28 april 2019
       

 
Gift van Meerwinkel 

Begin augustus mochten we een heel mooi bedrag in ontvangst nemen van Meerwinkel uit Hoofddorp. Daar zijn we heel erg blij mee en danken alle medewerkers voor deze fantastische steun.We gaan samen met onze vrijwilligers een overdekt verblijf maken voor onze watervogels aan de vijverrand.  Wanneer de er weer een ophokplicht van kracht zal zijn kunnen we de watervogels een veilig en fijn onderkomen bieden die past bij het predikaat "Dierenvreugd" We zullen ervoor zorg dragen dat elke euro besteed zal worden aan het beoogde project. Nogmaals, heel hartelijk dank, jullie zijn toppers!
 
18 augustus 2018
       

 
        

Afbeelding invoegen

 Buitenkant nieuwe konijnenverblijf

 

 Afbeelding invoegen

 Binnenkant is gereed voor beton storten